Een groot hart

Oma Meijel Breit is ontstaan uit liefde. Uit liefde voor mijn moeder. Maar ook om de liefde van mijn moeder voort te zetten. Want mijn moeder had heel veel liefde voor heel veel mensen. Ze wilde liever geven dan nemen, eerst de ander en dan pas zij. Een groot hart, waar ruimte was voor iedereen.

Die liefde en het symbool van de liefde wilde ik heel graag in Oma Meijel Breit terug laten komen. Het hart staat daarom eigenlijk overal wel centraal. In het logo, op onze website, op onze geboortekaartjes en ook in de verpakte slofjes. En nu dus ook in onze gehaakte hartjes, onze hearts! Hearts met de naam van je kindje. Hearts met een woord dat past bij een persoon die belangrijk voor je is of er misschien niet meer is.

Symboliek is belangrijk voor mij. Ik vind het mooi om dit terug te laten komen in onze producten. Het gaat niet alleen om de babyslofjes, een geboortekaartje of een hart, maar om datgene dat erachter zit. Het idee, de gedachte!

En het bijzondere is dat ik dit ook terug hoor. Bijzondere verhalen vanuit mensen die onze producten kopen. Ze hebben zelf een prematuur kindje of kennen iemand met een ziek kindje en willen nu ook graag iets betekenen voor andere ouders die in het ziekenhuis verblijven met hun kindje. Slofjes die worden gekocht door een tante van twee meiden die zwanger zijn. Hun moeder is helaas overleden en zij wil heel graag iets voor deze lieve meiden betekenen. Slofjes die cadeau worden gedaan door lieve zussen met een kaartje erbij: ‘wat ben ik trots op jou’! Een heart voor kindjes die er helaas niet meer zijn, wat worden ze gemist, iedere dag… Een heart voor een kindje dat ziek is, als steun in de rug. En wat is het bijzonder dat deze verhalen gedeeld worden.

En op deze manier kan ik de liefde van Oma Meijel doorgeven. De warmte, het grote hart. Ondanks dat mijn moeder er niet meer is, betekent zij nog heel veel voor heel veel mensen. Hoe trots kun je dan zijn als dochter!

hearts

 

 

 

 

 

 

3 gedachten over “Een groot hart

 1. ♥ mooi gezegd!
  Ons hartje voor Fien hangt te pronken in haar kamertje!!

  1. Hoi Tessa,
   Dank je wel!
   Wat fijn dat het hartje een mooie plek heeft in het kamertje van Fien.
   Liefs, Moniek

 2. Lieve Moniek, zojuist heb ik jouw verhaal in ‘Vriendin’ gelezen. Ik kan me niet voorstellen wat je allemaal hebt moeten doorstaan, maar wat vind ik het knap dat je uit al die ellende zo’n mooi initiatief hebt kunnen opzetten. Een prachtig eerbetoon aan je ouders en dochtertje. De eerste slofjes zijn besteld en er volgen er zeker meer! Ik wens je alle geluk voor de toekomst.

Gesloten voor reacties.