Vragen? 06-52450617

Vanochtend was er weer een brei-café. Eén keer per twee weken komen de breidames bij elkaar bij Depot in Heesch. Meestal als ik binnenkom (rond de klok van 10.00 uur) zitten alle dames al op hun plekje. De ‘goedemorgens’ komen me tegemoet. Er wordt bijgekletst over wat er in de afgelopen weken is gebeurd, er worden adviezen aan elkaar gegeven, er worden nieuwe dingen geprobeerd, er wordt koffie gedronken met iets lekkers erbij én er wordt ook gebreid en gehaakt.

13 juli 2016, precies één jaar geleden zijn we met het brei-café in deze vorm gestart. De eerste breiworkshop werd gegeven en de eerste slofjes werden door deze groep dames gebreid. Gedurende de tijd zijn er meerdere dames bijgekomen en het aantal slofjes dat door deze dames is gebreid is niet meer te tellen. Vanochtend keek ik even rond en ik voelde me best een beetje trots! Al een jaar komen we tweewekelijks bij elkaar. Weer of geen weer, vakantie of niet, het brei-café gaat altijd door.

Het is een hechte groep van dames geworden waar ook lief en leed met elkaar wordt gedeeld.
Begin maart is één van onze breidames heel plots overleden. Een gebeurtenis die ingrijpend is in zo’n groep. Een vriendin die wegvalt, een stoel die leeg blijft… Maar ook het fijne gevoel dat we krijgen als we aan de mooie sjaal denken die ze nog af heeft kunnen maken.

Trotse oma’s die vertellen dat er weer een kleinkind op komst is en trakteren op lange vingers met muisjes!

blog1

Een 50-jarig huwelijksfeest dat gevierd wordt en waar vol trots over verteld wordt. De chocolade bonbons gaan rond.

Verhalen over de kinderen en kleinkinderen, wat ze doen en wat ze meemaken. De ogen schitteren!

Gezelligheid en gekkigheid…

blog2

Maar ook de verhalen over verlies. Over mensen die ze kwijtraken of mensen in de omgeving die ziek zijn. Altijd is er ruimte voor deze onderwerpen. Maar ook het medeleven vanuit de dames voor onze situatie. Ze luisteren ook naar mij en mijn verhalen. En wat zijn ze enthousiast als ‘Oma Meijel Breit’ weer ergens te zien was!

En daarom ben ik trots! Trots op deze fijne groep van lieve dames waar ik altijd op kan bouwen, die er eigenlijk altijd zijn, die zich afmelden als ze er niet bij kunnen zijn, die met nieuwe ideeën komen over hoe we het nog beter kunnen doen. Trots op de vriendschappen en de contacten die ontstaan zijn. Deze dames hebben een hele grote rol gespeeld in de ontwikkeling van Oma Meijel Breit in het afgelopen jaar.

Oma Petra, Tante Annie, Oma Janny, Tante Brigit, Oma Jenny, Oma van Wijchen, Oma van Doorn, Oma Kippen, Oma Marjan, Tante Corine, Oma Willemien, Oma Wieze, Oma Diny, Oma Dora, Oma Marijke, Oma Truus, Oma Trees, Oma Betsie, Oma Paula, Oma Marietje, Oma Annie, Oma Heesakkers… Degenen die weleens een product van Oma Meijel Breit heeft gekocht, zullen deze namen zeker herkennen.

Lieve breidames, dank voor het afgelopen jaar!

IMG_1822

 

 

Categorieën: Blog

2 reacties

Marijke de Weerd · 12 juli 2017 op 17:39

Geweldig !!!ga vooral zo door

Oma Mieke · 12 juli 2017 op 23:01

Wat een geweldige club dames bij elkaar die zulke mooie en lieve dingen breien met elkaar!! Mooi initiatief! Ga zo door!

Gesloten voor reacties.