Vragen? 06-52450617

Tom en Romy Vermeulen zijn de trotse ouders van hun zoon Levi (7 jaar) en hun tweeling Liv en Fay (bijna 11 maanden), woonachtig in het Limburgse Meijel. Zij vertellen over de heftige periode waar zij de afgelopen maanden in hebben gezeten.

Een heftige start
Liv en Fay zijn op 10 oktober 2016 geboren bij een zwangerschapsduur van 28,2 weken. Romy lag daarvoor zelf al 5 weken in het ziekenhuis met een scheurtje in de vliezen. Op zondag 10 oktober wordt zij plotseling niet lekker en krijgt ze heftige weeën. Door het scheurtje in de vliezen zijn er bacteriën in de baarmoeder gekomen en is de placenta gaan infecteren. Er was op dat moment geen mogelijkheid meer om de weeën te remmen en er wordt een spoedkeizersnede uitgevoerd. Het zijn spannende uren op de operatiekamer en er staat een team van 12 mensen klaar om Romy en de meisjes te helpen. Toen ze, na de geboorte, stabiel waren zijn ze meteen overgebracht naar de NICU (Neonatale Intensive Care Unit) in het MMC Veldhoven. “Beide dames hadden, ondanks het lage geboortegewicht, een heel goede start” vertelt Romy.

De (prematuur)slofjes van Oma Meijel Breit

Romy volgde de ontwikkelingen rondom Oma Meijel Breit op de voet. Moniek komt van oorsprong uit Meijel en haar verhaal heeft Romy hard geraakt, ze leefde mee. Bij één van de eerste winacties van Oma Meijel Breit op facebook werden Romy en Tom veelvuldig ‘getagd’. Veel mensen in hun omgeving gunde Liv en Fay de slofjes van Oma Meijel Breit. Uiteindelijk hebben Liv en Fay deze geweldige slofjes gekregen namens Oma Meijel Breit. Romy vertelde “Ik was hier super blij mee. Het ontroerde mij. Hoe mooi is het dat onze inimini mensjes de slofjes aan mochten. Slofjes die zijn ontstaan uit een heel triest verhaal, maar uit een heel warm hart.”

Romy vond het een geweldig gebaar. Ze kreeg kippenvel op het moment dat Liv en Fay de slofjes aan hadden toen ze in de couveuse lagen. De slofjes gingen over het lampje van de saturatiemeter. “Weer een slangetje weggewerkt met super lieve slofjes”, aldus Romy.

liv en fay 2

Oma Meijel Breit nog meer…

Op het moment dat Liv en Fay naar huis mochten, wilde Romy graag warme mutsjes voor de meiden. Ze stelt ze de vraag aan Moniek. Kunnen er ook mutsjes gebreid worden? Dat kan! Op basis van een paar voorbeelden kiest ze een mooi modelletje uit. De mutsjes worden gebreid door Oma Petra. “Deze waren zo mooi, ik werd geraakt door deze mutsjes. Nergens konden we een leuk mutsje vinden voor die hele kleine hoofdjes en binnen 2 dagen had Oma Meijel Breit ze al klaar. Fantastisch”. Ook heeft Romy uiteindelijk nog nieuwe slofjes besteld. Toen de katoenen slofjes te klein waren, werd het tijd voor de merino wollen slofjes.

liv en fay 3

Hoe gaat het nu met familie Vermeulen?

Liv en Fay hebben uiteindelijk 11 weken in het ziekenhuis gelegen. Eerst op de NICU in Veldhoven en daarna op de medium care in Venlo. Dit is een heel heftige periode geweest voor het gezin Vermeulen. Ze zijn maanden alleen maar in het ziekenhuis geweest bij de kindjes. “Op dat moment wil en kun je niet anders. Maar het is heel zwaar, met name ook door de grote zorgen die erbij komen”, vertelt Romy. Hun sociale leven stond even stil. De kermis, Sinterklaas, Kerstmis en Oud en Nieuw zijn aan hun voorbij gegaan. Ook voor hun zoontje Levi was dit een hele heftige periode. Maar samen zijn ze sterk! Na 9 maanden is alles eruit gekomen en krijgen ze hulp om dit alles te verwerken en het een plekje te geven.

De meisjes zijn nu bijna 11 maanden oud en doen het gelukkig heel goed. “We zijn super trots op onze kanjers. We zijn nu het gezin waar we jaren van hebben gedroomd!”. Ieder half jaar moeten Liv en Fay op controle bij de Neonatoloog. Ze worden tot hun 8e jaar gevolgd door Logopedie, Fysiotherapie, Revalidatie en de Neonatoloog. “We hebben er alle vertrouwen in. Onze meiden zijn sterk en onze zoon is een super trotse grote broer”.

liv en fay 1

Categorieën: Blog

3 reacties

Stichting Fieke · 9 september 2017 op 10:57

Wauw wat een verhaal. Heel herkenbaar…
Wat ontzettend mooi dat de slofjes bij deze 2 knappe kindjes zijn gekomen. Twee kanjers! Super mooi werk van oma Meijel breit! Een hart van goud.
We hopen dat jullie in het MMC ook een mooi dekentje hebben gekregen namens stichting Fieke. Heel veel liefde, geluk en gezondheid voor jullie.
Liefs Lieke & Meike
Stichting Fieke

Stichting Fieke · 9 september 2017 op 10:58

Wauw wat een verhaal. Heel herkenbaar…
Wat ontzettend mooi dat de slofjes bij deze 2 knappe kindjes zijn gekomen. Twee kanjers! Super mooi werk van oma Meijel breit! Een hart van goud.
We hopen dat jullie in het MMC ook een mooi dekentje hebben gekregen namens stichting Fieke. Heel veel liefde, geluk en gezondheid voor jullie.

Liefs Lieke & Meike
Stichting Fieke

Maria Joris-Oomen · 9 september 2017 op 12:06

Prachtig verhaal van een super sterk gezin !! Respect.

Gesloten voor reacties.