Vragen? 06-52450617

Afgelopen woensdag kreeg ik een appje van Meike. Ik dacht in eerste instantie dat het van mijn oud-collega Meike was, maar dat bleek niet zo te zijn. Het was Meike Welten uit Deurne. We kennen elkaar niet, maar hadden wel iets gemeen.
Zij had het verhaal over Oma Meijel Breit in ‘Vriendin’ gelezen en was naar de site gegaan. Ze sprak haar bewondering uit en gaf aan dat ze een bestelling had geplaatst. In haar app vertelde ze ook over haar goede doel ‘Stichting Fieke’. Dit maakte mij nieuwsgierig.

Ik ben de facebookpagina van stichting Fieke gaan bekijken en raakte ook daar van onder de indruk. Meike is 24 april 2015 bevallen van Fieke na een zwangerschap van 27 weken. Zo klein, maar zo dapper! Fieke moest in de couveuse verblijven. De zus van Meike, tante Lieke, heeft voor Fieke kleine dekentjes gemaakt speciaal voor in de couveuse. Een beetje kleur in de steriele omgeving van het ziekenhuis. Helaas is Fieke twee weken later overleden. Wat een heftig en zwaar verlies!
Toch hebben Meike en haar zus Lieke iets heel moois uit deze zwarte periode gehaald. Zij zijn pakketjes gaan maken met daarin een dekentje en geurdoekje voor alle baby’tjes op de afdeling NICU van het Maxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven, het ziekenhuis waar ook Fieke is geboren. Dekentjes gemaakt van katoen, speciaal voor die kleine vechtertjes. Mooie kleuren, lieve printen om een beetje kleur te brengen in de heftige periode waar de ouders van deze kindjes zich in bevinden.

Inmiddels hebben ze al 400 Fieke-dekentjes kunnen schenken aan het MMC. Op deze manier blijft Fieke dichtbij Meike en kan ze iets voor anderen betekenen. Hoe bijzonder is dat!
Stichting Fieke werkt met vrijwilligers en is afhankelijk van donaties.  Wil je meer info over dit mooie doel, kijk dan op www.facebook.com/fiekewelten.

stichting fieke 3

Foto: Meike en Lieke

 

Categorieën: Blog