Vragen? 06-52450617

Oma Meijel Breit is ontstaan vanuit de droom van mijn moeder: slofjes breien voor kindjes in een ziekenhuis. In haar geest ben ik 1,5 jaar geleden deze droom gaan proberen waar te maken.
We hebben destijds gekozen voor het ‘Eén voor één’-principe. Voor ieder verkocht product uit de collectie van Oma Meijel Breit schenken we een paar slofjes aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Inmiddels zijn er al heel veel slofjes gebreid en hebben we deze kunnen schenken aan het WKZ. Warme voetjes voor deze vechtertjes en een klein steuntje in de rug voor de ouders. Wat zijn we daar trots op!

De droom van mijn moeder is inmiddels ook mijn droom geworden. En mijn droom is nog grootser. Hoe mooi zou het zijn als we alle gespecialiseerde kinderziekenhuizen in Nederland van babyslofjes zouden kunnen voorzien? Hoe mooi zou het zijn als we in iedere provincie een brei-café openen om ouderen te laten breien? Een plek waar ruimte is voor sociale contacten, nieuwe vriendschappen en hun favoriete hobby: breien. En hiermee de eenzaamheid onder deze ouderen te kunnen bestrijden.

Om deze droom waar te kunnen maken is Oma Meijel Breit een nieuwe weg ingeslagen. Vanaf december 2017 zijn we een stichting geworden. Met deze stap kunnen we ook op andere manieren financiële middelen generen om onze droom waar te maken. Enerzijds willen we de zakelijke markt gaan benaderen. Organisaties of fondsen die Stichting Oma Meijel Breit steunen door middel van sponsoring of giften. Hiermee tonen zij hun maatschappelijke betrokkenheid en kunnen wij verder bouwen aan onze mooie droom.
Anderzijds kunnen ook particulieren ons ook nog op een andere manier helpen! Naast de Eén voor één’-gedachte, is er nu ook de mogelijk om een donatie te doen. Voor slechts € 5,- zorg je ervoor dat wij een baby’tje in een gespecialiseerd kinderziekenhuis kunnen voorzien van onze speciale OMB-slofjes en draag je een steentje bij in onze strijd tegen de eenzaamheid van ouderen. Meer hierover lees je hier.

“The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.” Een quote van Eleanor Roosevelt die voor ons een hele bijzondere betekenis heeft. Deze quote staat zelfs op het geboortekaartje van Flo. Want het is zo waar. Zolang je dromen hebt en dromen nastreeft is er een toekomst. En deze quote past ook weer bij deze fase.
Een nieuwe weg is ingeslagen…

 

 

Categorieën: Blog

1 reactie

Anke · 12 april 2018 op 20:25

Trots op jou lieverd! X

Gesloten voor reacties.