Vragen? 06-52450617

De droom van Oma Meijel was het breien van slofjes voor kinderen in het ziekenhuis. Voor een heel speciaal kindje dat in een ziekenhuis terecht kwam, heeft ze deze slofjes ook gebreid.

Het dochtertje van een hele goede vriendin was pas 6 dagen oud toen ze met spoed werd opgenomen in het ziekenhuis. Ze kon niet goed meer ademhalen. Na 3 dagen in het ziekenhuis in Veldhoven te zijn geweest, is ze naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht gebracht. Daar zijn ze achter de oorzaak van haar benauwdheid gekomen. En gelukkig kon ze daar geholpen worden. Het kleine meisje moest een hartoperatie ondergaan. Na deze operatie lag ze aan allerlei slangetjes en monitoren om haar goed in de gaten te kunnen houden. De gebreide slofjes waren de enige slofjes die goed bleven zitten aan haar voetjes. Mijn moeder heeft toen als een razende zitten breien om nog meer slofjes aan haar te kunnen geven en het haar zo comfortabel mogelijk te maken.

Gelukkig gaat het nu heel goed met deze lieve meid. Ze rent, springt, kletst en is een lief en vrolijk meisje dat zich heel goed ontwikkelt. Met de geboorte van dit bijzondere meisje hebben de slofjes van mijn moeder een andere betekenis gekregen.

Helaas zijn er veel kindjes die na hun geboorte in het ziekenhuis terecht komen. Te vroeg geboren en heel klein, of om medische redenen. Voor ouders natuurlijk een heftige en spannende tijd. Ik heb gemerkt dat steun, op welke manier dan ook, kan helpen in deze tijd.

Dat stukje steun hopen wij te kunnen geven door voor ieder verkocht product van Stichting Oma Meijel Breit, een paar slofjes te schenken aan een baby’tje in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Gebreid met liefde, steek voor steek, één voor één…

IMG_0931