Vragen? 06-52450617

Iedere dag een paar naaldjes breien, steek voor steek, met de grootste nauwkeurigheid en vooral met heel veel liefde. Liefde voor het handwerken, maar ook voor de persoon die de creatie gaat dragen. Met een patroon of een eigen verzinsel. Op verzoek of gewoon een stukje breien. Zo ontstaan de mooiste creaties.

Zo ontstonden ook de creaties van mijn moeder, Oma Meijel. Oma Meijel leerde het handwerken al in haar vroege jeugd. Breien, haken, borduren. Alles kwam voorbij. Als handwerkjuf op school, lid van handwerkclubjes, of als vrijwilliger heeft ze vele anderen het handwerken ook geleerd. Het ging niet alleen om de verschillende steken of patronen die ze wilde overbrengen, maar het ging met name om de passie voor het handwerk.

Deze passie resulteerde in de mooiste producten. Truien met Nijntje, een prinses of een brandweerauto, babyslofjes voor de kleintjes, warme sjaals of wanten voor in de winter. Alles kon, en werd op maat gemaakt.

Op een dag vertelde Oma Meijel over een droom die ze ’s nachts had gehad. Ze had gedroomd dat ze babyslofjes breide voor kinderen in het ziekenhuis. Dat maakte haar blij en daar werd ze gelukkig van, dat zag ik aan haar ogen! Oma Meijel kan deze droom zelf niet meer waarmaken, zij is in mei 2013 overleden samen met mijn vader en dochtertje door een verschrikkelijk ongeluk. Ik ga deze mooie droom in haar geest waarmaken!

De slofjes zijn gemaakt naar een patroon dat Oma Meijel altijd gebruikte om de babyslofjes te breien. Met behulp van het breiwerk van heel veel oma’s en andere lieve vrijwilligers zijn wij tot een collectie gekomen waar we trots op zijn.

Babyslofjes… Gemaakt van de zachtste merinowol of 100% katoen, het meest geschikt voor lieve, kleine babyvoetjes.

Foto Mam - kopie